Jakarta

Dags att väcka den här bloggen till liv igen. Efter tips från pappa som önskade sig liveuppdateringar från vår resa så är det rätt smart att använda den här gamla plattformen. Även om den heter Sendaistories så passar det väl ganska bra att dela med sig om resor och upplevelse här. Inte minst när anledningen att vi åker är vännerna från Sendai och tiden på Tohoku university. Bilderna som delas här är oredigerade mobilbilder så kvaliteten kan variera, den proffsiga systemkameran är så klart med men nu gör jag det lätt för mig för att någonting överhuvudtaget ska läggas upp här. 


(null)



I fredags efter jobbet satte vi oss på flyget mot Jakarta, en nästan 20 timmar lång flygresa hade vi framför oss, så på grund av det och tidsskillnaden (6h) landade vi på lördagkvällen. Vi spenderade helgen i Jakarta med de gamla Tohoku vännerna, bland annat några från Indonesien som stöttade i all form av transport och matbeställningar, vilket var toppen för oss! 


Något som var ännu roligare var att hela mitt lilla gäng från IPLA (programmet vi gick - International Program of Liberal Art) kunde komma till Taris bröllop, och det var helt fantastiskt att träffas igen!



(null)


Charlie, Mariko, Tari, jag och Kia. På bilden är också Dhana med som bodde i Japan när vi bodde där, en av de som hjälpte oss runt i Jakarta under helgen. 


 Fem år sen var det vi pluggade tillsammans och träffades senast. Tänk vad tiden går, det roligaste var att det var som att ingen tid hade gått alls. Så ofta har vi inte pratat, men ganska ofta hörs vi i vår sms grupp. 


(null)


(null)


Helgen i Jakarta var vi så klart på Taris bröllop, vi passade också på att se oss omkring. Vi åkte bland annat till Asiens största moské som vi fick besöka, det var bön just när vi var där så våra vänner turades om att delta i bönen och ta hand om oss. Ungefär 80-90% av Indonesiens befolkning är muslimer, våra vänner också. Så det var kul att se lite mer av deras kultur. Vi gick också till ett monument (Monas) som har blivit Jakartas landmärke. Vi blev vana att höra böneutropet flera gånger om dagen, eftersom det är moskéer i vartannat kvarter. 


(null)

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0