Lombok del 3

(null)

(null)


Hyrde moppe idag med lite hjälp av en pensionerad tysk dam från Hamburg som är på Lombok varje år med sin man, i år var 15e året de är här! Vi tänkte att vågar hon hyra och köra moppe på den här ön så vågar vi. Vi åkte norrut till en pärlodling, det var superfascinerande och väldigt häftigt att förstå processen av att odla pärlor och ostron. 


(null)


(null)



Turen upp till bergen i norr, mt Rinjani, häromdagen var superhärlig. Vi gjorde en kort vandring till två olika vattenfall varav det ena kunde man bada i. Vattnet var kallt men samtidigt uppfriskande efter vandringen i det varma vädret! Där tog vi med den riktiga kameran så det blev inga mobilbilder att lägga upp här från telefonen.  


(null)



De sista dagarna här på Lombok har vi ätit på några olika restauranger som ligger på stranden. Vi har druckit god färskpressad juice och ätit fantastisk mat.


(null)


I solnedgången på stranden åt jag en fisk - Mahi-Mahi och ris. Arvid åt en grillad kyckling som såg delicious ut, som är väldigt vanligt här. Andra lokala rätter är Nasi Goreng, Mie goreng, Gado gado, kyckling curry (Eller vegovarianten utan kyckling med bara grönsaker) grönsakssoppor och olika typer av grillad eller stekt kyckling med starka såser eller såser baserade på jordnötter (utan att vara den typiska kinesjordnötssåsen som man hittar i Sverige på våra vanliga bufféer). 


(null)


(null)


(null)



Vi har också ätit massa god frukt av olika slag, när vu hyrde moppe passade vi på att stanna på olika ställen för att titta på utsikten, sätta oss på en strand eller köpa frukt i hos en liten dam längs vägen. 


(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0