Angkor Wat

Frukosten i Siem Reap, Kambodja fortsatte som vanligt med massa frukt!
Siem Reap är staden som ligger närmast Tempels of Angkor (som är det stora området där Angkor Wat och en väldans massa andra tempel ligger). Nu har vi varit där och sett det på riktigt!
Ett annat tempel var Bayon, det allra märkligaste med en massa ansikten åt varenda håll. 
Arvid hade en massa energi och sprang runt och fotade och klättrade överallt. Jag hängde med men var nog steget efter lite hela tiden.
Det har varit en otroligt varm vecka och att promenera uppför och nerför alla dessa tempel är tufft. därför blev det också en massa vilopauser i skuggan och för att passa på att dricka en massa vatten.
Vi skuttade vidare i värmen till Ta prohm där bland annat Tombraider och nån Indiana Jones film är inspelade. Det templet hade träden börjat ta över med sina rötter. Väldigt häftigt ändå!
Det går nog inte att beskriva vad häftigt det är att se alla dessa gamla byggnader och tempel. Vi försökte föreställa oss hur det hade varit och sett ut förr i tiden, men det var rätt svårt. Vi kan inte heller säga ur många tempel vi har besökt nu på vår resa. Men många har det blivit.
Här i kambodja har vi ätit en massa god mat och provat en del klassisk inhemsk Khmer-mat. En kväll fick vi in en stor grill att koka grönsaker och steka köttet på. Gott, men sen luktade allt os och enligt Arvid så luktade restaurangen scoutläger. 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken härlig och spännande resa ni är på. Kul att läsa om vad ni är med om :)

2013-02-25 @ 21:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0